2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Amerikietiški blyneliai

Viena mano draugė papaskojo apie labai skanius blynelius, kuriems iškepti nereikia aliejaus - jie kepami sausoje keptuvėje.
Vieną rytą nusprendžiau išbandyti ir aš išsikepti tokius blynelius - žinokit tikrai labai skanu :) Purūs, minktučiai, neriebūs - idealūs šeštadienio pusryčiai :)


Blynams reikės:

220 ml miltų
žiupsnelio druksos
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. cukraus
300 ml kefyro
1 kiaušinio
2 v.š. aliejaus 

Išplakame kiaušinį, supilame kefyrą bei aliejų ir viską gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cukrumi.
Abi mases sumaišome - gaunasi gana tiršta tešla.

Svarbiausia čia kepimas - keptuvę įkaitiname ant silpnos ugnies ir sausoje kepame norimo dydžio blynelius. Ugnies jokių būdų nedidinti!



Labai akivaizdu, kada reikia blynelį apversti - išorėje susiformuoja mažutės duobelės :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą