Kvapni, šilta, aromatinga... Kas gali geriau sušildyti ir pamaitinti išalkusį pilvą, jei ne sriuba?
Taigi siūlau išsivirti lengvos, tačiau gana sočios sriubos.
Produktai:
1 nedidelė vištienos krūtinėlė
2 didelės bulvės
1 morka
1 saliero stiebas
1/2 pakelio šaldytų brokolių arba 1/3 šviežio brokolio žiedynėlių
druska, pipirai, sultinio kubelis
Vištienos krūtinėlę supjastome mažais kubeliais ir sudedam į verdantį vandenį, įberiam druskos ir pipirų, verdam apie 10 min.
Per tą laiką bulves susmulkiname kubeliais, morką griežinėliais ir suberiam į puodą.
Kai vanduo vėl užverda - suberiam susmulkintą saliero stiebą ir paverdam 5 min.
Brokolio žiedynėlius susmulkinam, beriam į puodą, įdedam kubelį sultinio, išmaišome ir paverdam sriuba ant mažos ugnies dar geras 5 min.
Paliekame bent 10-15 min sriubą "pribręsti" ir galime valgyti.
Skanu užsibalinti su grietine.