2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais ir cinamono natele

Apšerkšniję mūsų žiemos -
Balta, balta – kur dairais -
Ilgas pasakas mažiemus
Seka pirkioj vakarais.

Kai už lango šaltas speigas spaudžia– nieko nėra geriau už vakarą su puodeliu kvapnios arbatos ir skaniais sausainiais.
Taigi siūlau išsikepti skanių avižinių sausainių su šokolado gabaliukais ir cinamono natele.




Jums prireiks:

120 g miltų (geriausia extra)
½ a.š. kepimo miltelių
70 g rudojo cukraus
50 g baltojo cukraus
1 a.š. cinamono
100 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
1 plytelės mėgstamo šokolado (aš naudojau juodąjį su neskaldytais riešutais)
100 g sviesto
1 kiaušinio

Toliau viskas paprasta kaip du kart du:

* Sviestą išlydome ir paliekame, kad šiek tiek pravėstų;

* sausus produktus supilame į dubenį;

* užpilame praaušusį sviestą, mušame 1 kiaušinį ir viską šaukštu gerai išmaišome (gaunasi biri, tačiau lipni masė);

* suvilgome rankas vandeniu ir iš masės paspausdami formuojame sausainėlius.


Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 15 min, kol sausainiai vos vos paruduoja (svarbu neperkepti).

Jaukaus, šilto ir skanaus jums vakaro. 




 Taip pat šie sausainiai gali tapti puikia kalėdine dovana.

Idėją pasičiupau neklaidžiodama interneto platybėse, o rezultatą jūs matote.
(stiklainyje susluoksniuoti visi sausi produktai, pridėtas receptas).