2013 m. vasario 5 d., antradienis

Užkepti vištienos maltinukai

Savaitę su sūneliu atostogavom pas senelius, taigi mūsų tėtis buvo paliktas vienas karaliauti namuose. Sulyso, sudžiūvo per savaitę vargšelis, taigi šiandien nusprendžiau jį palepinti ir pagaminti ką nors naujo ir neragauto :)

Skonis buvo pasakiškas - būtinai gaminsiu dar kartą :)


Taigi 2 porcijom reikės:

300 g vištienos faršo
1 kiaušinio
2 šaukštų džiuvesėlių
ketvirtadalis svogūno
1 pomidoras
50 g sūrio
2 šaukštai majonezo
druskos, pipirų, mėsos prieskonių (aš naudojau Santa Marija "Aštrius mėsos prieskonius" ir "Maltos mėsos prieskonius)

Pagaminti labai paprasta:
Vištienos faršą, kiaušinį, visus prieskonius ir džiuvesėlius suminkome.
Vandeniu suvilgome rankas ir suformuojame didelius pailgus "kepsnelius" juos dedame į skardą (nepamirškite kepimo popieriaus).
Svogūną gana stambiai susmulkiname ir dedame ant mėsos, pomidorą supjaustome skiltelėmis ir dedame ant svogūnų.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.

Orkaitę įkaitiname iki 200 kaipsnių ir kepame kepsnelius 30 min.

Garnyrui naudojau keptas bulves ir pekino, pomidorų, agurkų salotas.

Apsivalgymas garantuotas!

Prieš kepant:

Ant stalo garuoja ir paragauti vilioja:




7 komentarai:

  1. Labai skaniai gavosi, nors iš manęs kulinarė visai nekokia:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mėgstu gaminti iš paukštienos faršo, bet įprastiniai maltinukai kiek pabodo. Būtinai pasinaudosiu šituo receptuku

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaminau vakarienei sviečiams. Labai paprasta ir greitai ir tikrai labai skaniai.

    Polina

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad maltinukai tapo tokie populiarūs ir dar nieko nenuvylė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Paragavus pirmą kasnį net akyse sumirguliavo. Mmm kaip skanu!

    Anemor

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, labai skaniai gavosi, sulaukiau begalės komplimentų. O svarbiausia, kad pasigamina labai lengvai ir paprastai.

    AtsakytiPanaikinti