2018 m. vasario 8 d., ketvirtadienis

Tuno maltinukai


      Prisipažinsiu - turiu tokią slaptą maniją receptų knygoms ir žurnalams :) Man tiesiog smagu, gražu ir "skanu" vartyti spalvotus puslapius, skaityti receptus ir galvoti, kaip norėčiau viską pagaminti :) Dažniausiai tas noras "viską pagaminti" pasibaigia keliais receptais iš tų knygų arba jų variacijomis. Ir manau tai nėra blogai - iš kiekvino autoriaus išmokstu kažko naujo ir pasisemiu įdėjų.

Taigi nauja mano "meilė" Estos galgatavičiūtės knyga "Valgau be sąžinės graužimo" ir šis puikus tuno patiekalas būtent iš ten :) Tuną mėgstu, tačiau gaminu vos kelis patiekalus - salotos, lietiniai, makaronai ir viskas :) Todėl šie maltinukai tikras atradimas ir džiaugsmas :)

Pietus paruošiu per maždaug 25 minutes ;)


4 vnt reikės:

1 skardinės tuno savo sultyse
1 kiaušinio
pusės svogūno
1 a.š. kaparėlių
1 v. š. miltų
0,5 a.š. grūdėtų garstyčių
šlakelio citrinos sulčių
druskos, pipirų, krapų

Dubenėlyje išplaku kiaušinį ir sumaišau su 1 miltais. Tuną nusunkiu ir dedu į kiaušinio plakinį. Sudedu visus likusius ingridientus: susmulkintą svogūną, kaparėlius, garstyčias. Beriu druskos ir pipirų, įberiu krapų (visada turiu šaldytų šaldiklyje). Įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių ir viską išmaišau.
Drėgnomis rankomis suformuoju maltinukus ir kepu įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apskrudinu iš abiejų pusių.

Šį kartą valgėme paprastai - su makaronais bei pomidorų ir juodųjų alyvuogių salotomis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą