2018 m. vasario 8 d., ketvirtadienis

Kesadilijos su stirniena ir pupelėmis

        
       Kesadilijos - labai skanus ir sotus užkandis, kurį pirmiausia ragavau pas savo sesę :) Variacijų šiam patiekalui yra įvairių - maniškis variantas gana nuodėmingas ir kaloringas :) Bet juk taip skanu! Vadinasi galima :D
Paruošimas užtrunka apie 1 valandą.



Kesadilijoms reikės:

4 vnt didelių tortilijų
~400 g stirnienos faršo (galima naudoti jautieną)
1 svogūno
1 skardinės raudonųjų pupelių
1 mažos skardinės kukurūzų
2 v.š. pomidorų padažo
1 čili pipiriuko
druskos, pipirų
200 g fermentinio sūrio

Į įkaitintą keptuvę sudedu faršą ir kepdama ant kaitrios liepsnos intensyviai maišau ir su mentele susmulkinu. Kai faršas gerokai apkepa, sudedu susmulkintą svogūną ir dar pakepinu, kol šis suminkštėja. Tada suverčiu nusunktas pupeles ir kukurūzus, dedu labai smulkiai supjaustytą čili pipiriuką. Pabarstau druskos ir pipirų, įkrečiu pomidorų padažo - išmaišau ir viską dar pakepu. Tada keptuvę uždengiu dangčiu ir palieku 10 min pastovėti ir subręsti - per tą laiką sutarkuoju sūrį.

Na ir toliau gamyba pačių kesadilijų - čia reiks didesnio skresmens keptuvės ir didelės lėkštės :)
Eiga tokia: keptuvę dedu ant vyryklės, užkaičiu, tada į keptuvę dedu tortiliją, ją apibarstau sūriu, kraunu išsitroškinusio faršo - išsklaidau, tada vėl beriu sūrio ir užvožiu ant viršaus tortiliją, švelniai paspaudžiu. Per tą laiką apačia jau pradeda šilti, taigi dar pakepinu kokias 2 min.
Tada ant viršaus uždedu lėkštę ir atsargiai, tačiau greitai - prilaikydama lėkštę apverčiu keptuvę, kad kesadilija atsidurtų lėkštėje apkepinta puse į viršų. Na o iš lėkštės ja gražiai vėl "nučiuožinu" į keptuvę ir pakepinu apie 3 min.
Kepu be jokio aliejaus, kad gražiai apskrustų tortilija ir išsilydytų sūris :)

Taip iškepu 2 "blynus" ir palieku juos šiek tiek pravėsti. Tada aštriu peiliu supjaustau trikampėliais ir visi puolam valgyti :) Dėl paskutinio gabalėlio tenka ir "pasimušti" ;)

Skanaus ! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą