2018 m. vasario 12 d., pirmadienis

Avinžirnių ir fetos salotos


         Žiemą valgyti salotas man sekasi gana sunkiai - dažniausiai norisi šilto, sotaus maisto :) Tačiau kartais visgi organizmas pats pareikalauja kažko žalio, šviežio ir sultingo :) O tada norisi išbandyti naujus skonius, atrasti naujus ingridientų derinius ir štai taip "gimė" skanios ir sočios bei maistingos žieminės salotos :) Avinžirniai iš vis mano didžiausias atradimas! 
Pasiruošti jas užtrunka vos 10 minučių :)



Ingridientai:

1 konservuotų avinžirnių skardinė
gabalėlis fetos sūrio (100 g)
2 saujos šviežių špinatų
2 pomidorai
1 saliero stiebas
druska, pipirai, persilado prieskoniai
2 v.š. aliejaus
0,5 citrinos sulčių

Avinžirnius gerai perplaunu po šaltu tekančiu vandeniu. Suverčiu juos į dubenį, ten pat sudedu špinatus ir riekelėmis supjaustytus pomidorus bei susmulkintą salierą. Užbarstau prieskoniai, apšlakstau citrinos sultimis ir aliejumi - išmaišau. Ant viršaus patrupinu fetos ir viskas - valgau ir mėgaujuosi :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą