2018 m. vasario 22 d., ketvirtadienis

Įdarytas stirnienos kepsnys


        Po truputį susidraugauju su žvėriena ir nebe taip raukau nosį, kai ją gaminu :D Šis kepsnys - tai susirankiotų idėjų ir patarimų "kratinys" - kaip skaniai paruošti šią specifinę, tačiau labai sveiką mėsą :) Stirnienos pilnas šaldiklis, taigi atitirpinau didžiulį šmotą ir iškepiau tikrai puikų, pilną įvairių skonių kepsnį :)

Visas procesas trunka kelias dienas - marinuoju 2 paras, kepu 2 valandas. Yra, ką veikti :)




Stirnienos kepsniui reikės:

~1,5 kg stirnienos
pipirų, druskos, žvėrienos prieskonių, česnako granulių
aliejaus

Įdarui:
džiovintų slyvų
2 česnako galvučių
saulėje džiovintų pomidorų
lašinukų

Pirmiausia paruošiu mėsą - apipjaustau, kas nereikalinga ir mano akiai negražu. Gausiai ištrinu prieskoniais, išskyrus druską - kad mėsa išliktų sultinga. Mėsą dedu į gilų indą ir gausai užpilu aliejumi, pavartau, kad visas gabalas gerai susivilgytų, uždengiu dangčiu (arba maistine plėvele) ir dedu į šaldytuvą 2 parom marinuotis.



Kai mėsa jau "gatava" - ruošiuosi ją įdaryti ir kepti. Pirmiausia į kepimo skardą įkloju kelis lapus folijos (priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio ir ilgio), ant jos dedu kepimo popieriaus - taip pat atitinkamai kelis lapus. Ir į šituos patalus dedu mėsos gabalą - pabarstau jį druska ir padarau daug mažų, gilių įpjovų - įdarui.


Pasiruošiu įdarą - slyvas nuplikau verdančiu vandeniu, džiovintus pomidorus šiek tiek pasmulkinu, nulupu česnako skilteles, susmulkinu lašinukus - ir visą šitą gėrį sukaišau į mėsos skylutes.


Tada užlankstau kepimo popierių ir užlankstau foliją - jei reikia dar folijos lakštą uždedu ant viršaus ir gerai užspaudžiu kraštelius - šitaip kepant mėsa labai gerai išsitušina, būna tokia minkšta, tiesiog byra ir tirpsta burnoje :) 
Kepant rankovėje, man asmeniškai, būtent žvėriena iškepa sausesnė.

Na ir kepu šitą kepsnį 180 laipsnių temperatūroje 2 valandas.


Po valandėlės šalia mėsos įtaisau kepti bulves - smulkiai įpjaustytas, paprieskoniuotas, paaliejuotas, sudėtas į kepimo popieriumi išklotą skardelę.


O toliau kiekvieno skonio reikalas - mes valgėm su šviežių daržovių salotomis, aštriu spanguoliu padažu (pirktinis) ir marinuotais česnakų ūgliais (čia jau geriausios draugės vyro sesuo pati marinavo ir pavaišino - o jetau, kaip skanu) ;)

Skanaus ir jums! :)


P.s. kepiau šitą kepsnį taip pat paruoštą tik be jokio įdaro - taip pat labai labai skanu, ir kas labai liuks - skanu ir šalta mėsytė - su krienais ir raugintais agurkėliais - niami ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą