Šios skanutės ir minkštutės bandelės jau seniai mane viliojo, bet vis nesiryždavau imti ir išsikepti jų. Kol galų gale.. Prisiruošiau! :)
Ir viskas pavyko puikiai - tešlą paruošti tikrai paprasta ir lengva, nors aš vis dar nelabai mėgstu minkymo ir laukimo :) O bandelės gavosi tikrai labai skanios - valgėm visa šeima ir dar draugus vaišinom :)
Bandeles paruošiau per maždaug 4 valandas - aišku visą laiką negaminau - daug laiko atima tešlos kildinimas :) Taip jau yra su tais mieliniais kepiniais :)
Bandutėms reikės:
250 ml pieno
40 g cukraus
7 g sausų mielių (arba 21 g šviežių)
500 g miltų
50 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Įdarui:
250 g raumeningų lašinukų arba šoninės
3 v.š. maltų džiūvesėlių
1 nedidelio svogūno
1-2 v.š. petražolių (aš naudojau krapus)
druskos, pipirų, mėsos prieskonių
Bandelių patepimui:
1 kiaušinio
Pirmiausia pradedu ruošti tešlą: šiek tiek pašildau pieną - į jį suberiu mieles ir cukrų, pamaišau ir palieku šiltai, kol mielės pradės "dirbti" (~15 min).
Į didelį dubenį suberiu miltus, įberiu druskos, supjaustau minkštą sviestą ir įmušu kiaušinį ir viską šiek tiek patrinu šakute. Tada supilu "mielinį pieną" ir užminkau tešlą. Minkau apie 10 min, tada uždengiu rankšluosčiu ir palieku šiltoje vietoje pakilti apie 2 val.
Pasiruošiu įdarą: keptuvėje apkepinu svogūną, suberiu susmulkintus lašinukus ir šiek tiek pakepinu. Tada suverčiu viską į dubenėlį, beriu džiūvesėlius ir visus prieskonius bei pagardus - išmaišau.
Pakilusią tešlą iškočioju ant miltais pabarstyto stalo apie 1 cm storumo. Tada su stikline išspaudžiu rutuliukus - į kiekvieną dedu po šaukštą įdaro ir gražiai užlankstau.
Bandeles dedu į kepimo popieriumi ištiestą skardą taip, kad tešlos sujungimas būtų apačioje. Užkloju bandeles rankšluostėliu ir dar apie 30 min palaikau šiltai.
Tada aptepu kiaušinio plakiniu ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min, kol bandelės gražiai paruduoja :)
Darbo daug - bet tikrai verta :) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą