2018 m. vasario 7 d., trečiadienis

Kalakutienos suktinukai su įdaru


       Kai reikia pavaišinti gausų būrį svečių, aš dažniausiai mėgstu greitai ir kuo paprasčiau paruošiamus patiekalus - pamarinuoji, šauni į orkaitę ir vuolia :) Tačiau šis receptas pareikalauja daugiau pasiruošimo ir nors virtuvėje tenka pasisukioti ilgiau - tikrai verta :) Nes tiesiog labai skanu :D Taigi suktinukus nuo A iki Ž ruošiu maždaug 1,5 val.


Šiam patiekalui reikės:

~1 kg kalakutienos
1 morkos
1 poro
saujos džiovintų slyvų
druskos, pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių
~500 ml vištienos arba daržovių sultinio 


Kalakutieną supjaustau pailgais plonais gabalėliais ir kiekvieną jų išmušu ir išploninu. Pabarstau druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir palieku pasimarinuoti. Per tą laiką ruošiu įdarą - sutarkuoju morką, susmulkinu porą, džiovintas slyvas užpilu verdančiu vandeniu. Morką ir porą apkepinu keptuvėje su šlakeliu aliejaus, truputį pasūdau, tada sumaišau su džiovintomis slyvomis. Palaukiu, kol įdaras šiek tiek atvės. Tada kalakutienos gabalėlius įdarau - dedu šaukštelį įdaro ir susuku "tūtelę", kraštelį persmeigiu dantų krapštuku. 
Suktinukus apkepu, apskrudinu keptuvėje. Tada sudedu juos į kepimo skardą ir užpilu pasiruoštu sultiniu - naudoju sultinio kubelį arba miltelius.
Suktinukus troškinu 180 laipsnių orkaitėje 40 min.

Patiekiu su mėgstamu garnyru ir salotomis :)


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą