2018 m. sausio 30 d., antradienis

Kriaušių ir migdolų pyragas pagal Beatą


      Labai mėgstu kepti pyragus. Labai labai. O už viską labiausiai mėgstu juos valgyti :D Ir išbandyti naujus receptus :) Taip pat man labai patinka Beatos receptai - viskas aišku, gana paprasta ir dar nei karto neteko nusivilti :) 
Šį kartą pyragą kepiau 100 % pagal receptą, nieko nenumuilindama - ir Dievaži - jis TO - BU - LAS :)
Viskas dera, visi ingridientai vieni kitus papildo, norisi dar ir dar :)

Pyragą ruošiau apie 30 min, o kepa dar 40-45 min - taigi gerą valandą su trupučiu užtrunka :)



Labai skaniam pyragui reikės:

150 g minkšto sviesto
150 g rudojo cukraus
3 kambario temperatūros kiaušinių
120 g miltų
80 g maltų migdolų
žiupsnelio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 žiupsnelių kardamono
1 a.š. vanilinio cukraus
100 g migdolų plokštelių
1 apelsino
3 kriaušių

Pasiraitojam rankoves ir kimbam į darbą :)
Pirmiausia minkštą sviestą labai gerai išsuku su cukrumi, tada mušu po vieną kiaušinį ir kas kartą gerai išplaku.
Apelsino žievelę nutarkuoju ir suberiu į tešlą, o sultis išspaudžiu - supilu ir viską gerai išmaišau.
Susimalu migdolus, juos sumaišau su miltais, kepimo milteliais, kardamonu, druska ir vaniliniu cukrumi.
Sausus produktus sumaišau su skysta mase, nepermaišau.

Į kepimo skardą įkloju kepimo popierių, suverčiu tešlą ir išlyginu. Kriaušes nulupu, perpjaunu per pusę ir kiekvieną puselę supjaustau labai plonais griežinėliais. Plataus peilio pagalba visą tą puselę gražiai paguldau į tešlą ir taip suguldau visas puseles viena šalia kitos. 
Pyragą gausiai apibarstau migdolų plokštelėmis.

Kepa šis gražuolis 180 laispnių orkaitėje 40-45 min :)


O koks skapas pasklinda po namus! Dieviška!

Būtinai pabandykite :) Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą