2018 m. sausio 27 d., šeštadienis

Kalakutienos, moliūgo ir džiovintų slyvų troškinys


       Man troškiniai labai patinka - sotus ir šildatis patiekalas, į kurį galima pridėti daug daržovių ir šiaip improvizuoti į valias :) Tačiau šeimynai įtikti sunkiau, taigi tenka kažkaip suktis, kad nereiktų gaminti kelių skirtingų patiekalų, nes Dievaži užsikuisti virtuvėje aš visiškai nemėgstu :)

Šis troškinys patiko visiems 3 šeimos vyrams, taigi karts nuo karto jo pagaminu - žiemą jis ypač gerai sušildo ir kūną ir sielą :D
Užtrunku apie 1 val 15 min


Troškiniui reikės:

600 g kalakutienos file
100 g džiovintų slyvų
~500 g moliūgo 
druskos, pipirų, provanso žolelių mišinio
sultinio kubelio

Gaminu taip: pirmiausia stambiais gabalėliais supjaustau kalakutieną, apibarstau druska ir pipirais ir su šlakeliu aliejaus apkepinu keptuvėje. Džiovintas slyvas užpilu verdančiu vandeniu ir palieku išmirkti. Sultinio kubelį užpilu apie 500 ml vandens ir ištirpdau.
I puodą suverčiu kalakutieną, sudedu nusunktas slyvas, įdedu druskos, pipirų ir provanso žolelių, užpilu sultiniu - ir užkaičiu. Kai užverda - sumažinu ugnį ir troškinu apie 20 minučių. 
Kol troškinys ramiai kunkuliuoja - supjaustau moliūgą kubeliais. Tada ant troškinio viršaus sudedu moliūgo gabalėlius, nemaišau, o uždengiu ir dar patroškinu apie 30 min.

Valgyti galima su virtomis bulvėmis, bulvių koše, ryžiais, o mes šį kartą pasirinkom kuskuso košę :) Man labai patinka švelni ir minkšta mėsytė, pikantiško skonio suteikiančios slyvos ir švelnus moliūgas :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą