2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Kalakutienos šlaunelės su keptomis kriaušėmis ir bruknių uogiene


        Kalakutai valdo mus! Mėsos turim tiek, kad tenka valgyti kokius 4 kartus per savaitę :) Šeimos vyrai jau raukosi, taigi suku galvą kaip čia įdomiau pateikus :) Šį kartą aštroka mėsytė ir saldus garnyras prie jos :)



Sočiai vakarienei man prireikė:

Kalakutų šlaunelių 2 vnt
2 kietesnės kriaušės
4-6 skiltelės česnako
druskos, pipirų, aštrių paukštienos prieskonių
2 v.š. aliejaus
bruknių uogienės (tinka spanguolių, raodonų serbentų - na tokia, kad turėtų truputį rūgštelės ar kartumo)
bulvių garnyrui

Rankovės kepimui

Pirmiausia užmarinuoju šlauneles: įtrinu prieskoniais, įpilu 2 šaukštus aliejaus, išmaišau ir palieku pasimarinuoti (aš dažniausiai mėsą užmarinuoju ryte, o kepu per pietus ar vakare). 
Prieš pradedant ruošti vakarienę - įkaitinu orkaitę ir pasiruošiu bulves (supjaustau ketvirčiais, paprieskoniuoju, apšlakstau aliejumi), tada tiek šlaunelės, tiek bulves dedu kartu į rankovę, sumetu neluptas česnako skilteles ir kepu 180 laipsnių orkaitėje 30 min. 
Tada nulupu kriaušes, perpjaunu per pusę ir dedu į orkaitę ant kepimo popieriaus - kepu apie 20 min :) Mėsa su bulvėmis kepa iš viso 50 gerų minučių :)

Štai ir viskas - į lėkštę keliauja kalakuto šlaunelės su česnakais, bulvės, tada dedu keptas kriaušes ir į jų vidų įdedu po šaukštelį uogienės :)


Gražus vaizdas ir įdomus skonių derinys - pabandykit :) Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą