Cinamoninės bandelės yra didelis gėris - manau niekas nedrįstų prieštarauti :) Visai netyčia atradau labai įdomų bandelių kepimo būdą - išbandžiau ir likau labai patenkinta :) Taigi ačiū Gabrielei už receptą.
Reikalingi produktai:
Tešlai:
250 ml pieno (1 didesnis puodelis)
60 g rudojo cukraus
8 g sausų mielių (dėjau 1 a.š. su kaupu)
50 g sviesto
750 ml miltų (apie 3 kaupinus puodelius)
Cinamoniniui pagardinimui:
100 g sviesto
200 ml rudojo cukraus (1 stiklinė)
Gamyba:
Pieną pašildome, sumaišome su cukrumi. Išlydome sviestą, atvėsiname ir supilame į pieno masę. Miltus sumaišome su mielėmis, po truputį beriame į skystą masę, maišome ir galiausiai užminkome tešlą.
Tešla labai lipo prie rankų, iš pradžių atrodė, kad tikrai reikės daugiau miltų, bet pasitelkiau kantrybę ir vis maigiau minkiau, kol vuolia - tešla gavosi kuo puikiausiai - minkšta ir eleastinga :) Tešlą uždengiau rankšluosčiu ir valandą laiko palikau, kad pakiltų.
Per tą laiką išlydžiau sviestą, sumaišiau su cukrumi ir cinamonu, gavosi tiršta klampi masė.
Iš tešlos suformavau daug neperdidelių kamuoliukų, kiekvieną pavoliojau į cinamoninį pagardą ir juos vienas šalia kito sudėjau į skardą. Dar palikau pusvalanduką, kad pakiltų ir tada kepiau 190 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol bandelės gražiai apskrudo :)
Skonis tikrai superinis!
Likusį padažą galima supilti į kepimo indą prie tešlos?
AtsakytiPanaikintiMan padažo beveik nelieka, o jei lieka - ant bandučių viršaus supilu :)
AtsakytiPanaikinti