2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Lietinių tortas

Vakar susitikom su mamytėmis pauliavoti be savo vaikučių, tai ta proga, kad vyras mane išleidžia norėjau jam ką nors tokio išskirtinio ir skanaus pagaminti :)
Prisiminiau, kad dar niekada nesu jam gaminusi lietinių "torto". Taigi vienas du kibau į darbą ir sukonstravau tortuką per mažiau nei valandą ;)




Skonis visai įdomus gavosi, neįprastas, bet tikrai skanu :) Vyras valgė ir vakarienei ir pusryčiams ir prašė, kad dar palikčiau jam gabaliuką :D

Tortui reikės:

Lietiniams:
4 kiaušinių
2 v.š. cukraus
400 ml pieno
240 g miltų
2 v.š. aliejaus
žiupsnio druskos

Varškės kremui:
400 g varškės (naudojau rikotta)
4 v.š. cukraus
200 g grietinės
1 a.š. cinamono

Braškių pertepimui:
~300 g braškių
2 v.š. cukraus

Papuošimui:
~100 g braškių



Pirmiausia užmaišiau tešlą blynams: kiaušinius išplakiau su cukrumi, supyliau pieną bei aliejų, po truputį subėriau miltus, druską ir užmaišiau skystą tešlą.
Kadangi mano keptuvė gana didelė, tai iškepiau 8 lietinius, su mažesne gautųsi daugiau ir tortukas būtų aukštesnis :)
Pasigaminau varškės kremą: grietinę išplakiau su cukrumi, subėriau cinamoną, sudėjau varškę ir gerai viską ištryniau.
Braškes su cukrumi sutryniau su blenderiu.
Papuošimui skirtas brraškes supjausčiau "riekelėmis".



Beliko tortą surinkti :)

Dėjau lietinį, tada pertepiau trintomis braškėmis, dėjau varškės sluoksnį ir vėl lietinį, kol susluoksniavau visus blynus. Galiausiai ant viršaus išdėliojau smulkintas braškes. Dėjau šitą šedevrą (:DDD) į šaldytuvą ir su rašteliu: "Skanios vakarienės" vyrui :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą