Vakar susitikom su mamytėmis pauliavoti be savo vaikučių, tai ta proga, kad vyras mane išleidžia norėjau jam ką nors tokio išskirtinio ir skanaus pagaminti :)
Prisiminiau, kad dar niekada nesu jam gaminusi lietinių "torto". Taigi vienas du kibau į darbą ir sukonstravau tortuką per mažiau nei valandą ;)
Skonis visai įdomus gavosi, neįprastas, bet tikrai skanu :) Vyras valgė ir vakarienei ir pusryčiams ir prašė, kad dar palikčiau jam gabaliuką :D
Tortui reikės:
Lietiniams:
4 kiaušinių
2 v.š. cukraus
400 ml pieno
240 g miltų
2 v.š. aliejaus
žiupsnio druskos
Varškės kremui:
400 g varškės (naudojau rikotta)
4 v.š. cukraus
200 g grietinės
1 a.š. cinamono
Braškių pertepimui:
~300 g braškių
2 v.š. cukraus
Papuošimui:
~100 g braškių
Pirmiausia užmaišiau tešlą blynams: kiaušinius išplakiau su cukrumi, supyliau pieną bei aliejų, po truputį subėriau miltus, druską ir užmaišiau skystą tešlą.
Kadangi mano keptuvė gana didelė, tai iškepiau 8 lietinius, su mažesne gautųsi daugiau ir tortukas būtų aukštesnis :)
Pasigaminau varškės kremą: grietinę išplakiau su cukrumi, subėriau cinamoną, sudėjau varškę ir gerai viską ištryniau.
Braškes su cukrumi sutryniau su blenderiu.
Papuošimui skirtas brraškes supjausčiau "riekelėmis".
Beliko tortą surinkti :)
Dėjau lietinį, tada pertepiau trintomis braškėmis, dėjau varškės sluoksnį ir vėl lietinį, kol susluoksniavau visus blynus. Galiausiai ant viršaus išdėliojau smulkintas braškes. Dėjau šitą šedevrą (:DDD) į šaldytuvą ir su rašteliu: "Skanios vakarienės" vyrui :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą