2018 m. kovo 9 d., penktadienis

Bulvinės bandelės su lašiša


         Šis patiekalas primena žemaičių blynus - esmė virtose bulvėse, tačiau šį kartą sugalvojau įdarui naudoti ne virtą mėsą, o lašišą :) Mano didysis berniukas gan išrankus maistui ir maniau tikrai nevalgys, bet sušveitė visą bandelę, tai galiu šį patieklą įtraukti, kaip viena jo valgomų :) Oj, kiek kainuoja man kartais kantrybės įtikti visiems šeimos nariams :D






Taigi 10-12 bandelių (gal reiktų vadinti blynais?) reikės:

1 kg virtų bulvių
1 nedidelis poras
100 g rūkytos lašišos
90 g bulvių krakmolo
70 g miltų
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Padažui:

3 v.š. majonezo
3 v.š. natūralaus jogurto
krapų, kaparėlių (nebūtinai)


Ilgiausiai užtrunka išvirti bulves, o visa kita labai paprasta: išvirtas bulves sugrūdu ir palieku atvėsti.  Per tą laiką susmulkinu porą ir šiek tiek apkepinu. Tada į praaušusią bulvių masę mušu kiaušinį, suberiu miltus bei krakmolą, pasūdau, užbarstau pipirų, ir viską gerai išmaišau. Lašišą susmulkinu, dedu į tešlą, taip pat sudedu porą ir dar šiek tiek permaišau. Tešla gaunasi tiršta, tačiau ne tiek, kad būtų galima kočioti.
Šlapiomis rankovis formuoju bandeles ir kepu keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol bandelės gražiai apskrunda.


Prie jų labai dera majonezo ir jogurto padažas :) Sušveitėm labai skanią vakarienę! :)

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą