2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Įdaryti pievagrybiai


            Receptas išbandytas, kai norėjosi kažko tarsi paprasto, elementaraus, bet neragauto. Atrodo tarsi užkandis, bet suvalgiusi kelioliktą pievagrybį pasijunti kaip po geros vakarienės :D 



Prireiks:

1 pakuotės didesnių pievagrybių
~300 g vištienos faršo
gabalėlio fermentinio sūrio
1 v.š. majonezo
1 mažiuko svogūno
1 mažiuko kiaušinio
druskos, pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių (naudojau Santa Marija "Prieskoniai mėsai su čiobreliais) 

Pirmiausia nuplaunu ir nusausinu pievagrybius, išimu jų kotelius. Keptuvėje apkepinu susmulkintą svogūną ir faršą paruošiu panašiai kaip kotletams: įmušu kiaušinį, sudedu svogūną bei susmulkintus pievagrybių kotelius, užbarstau prieskonius ir viską gerai išmaišau.
Į pievagrybių vidų dedu po šaukštelį mėsos faršo.
Sūrį sutarkuoju ir sumaišau su majonezu. Šiuo "marmalu" aptepu faršą.

Pievagrybius pašaunu į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepu geras 30-35 min :)

Valgėme be jokio garnyro arba už garnyrą pabuvo šalto balto vyno taurė :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą