2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

Tortas "Raffaello" (step by step)

Tortų kepime aš dar visiškai žalia naujokė, tačiau noras bandyti, kepti, ragauti, tobulintis šioje srytyje labai didelis :)
Taigi antrasis mano rimtas bandymas po torto Snikers ir visiška jo priešingybė - tortas Raffaello :) Pavadinimas kalba pats už save - ištariu raffaelloooo.... ir iš karto matau prieš akis saldainių reklamą :D 
Na o poto jau pajutu saldų ir švelnų skonį burnoje :) Tiksliau tik skonio aidą :)

Taigi kepiau šį tortą kartą - nenusivyliau, kepiau ir antrą, ir trečią - išvada - jis puikus! Purus, lengvas, toks tarsi paprastas, bet jam nieko netrūksta :) O ir pagaminti visiškai nesudėtinga :)

Visą procesą įamžinau po mažą žingsnelį ir dalinuosi pamokėle su jumis :)

Tortui reikės:

Biskvitams:
5 kiaušinių
230 g cukraus
1 a.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
12 g kepimo miltelių

Kremui:
1 indelio saldinto sutirštinto pieno
420 g plakamosios grietinėlės
1 pakelio sviesto (180 g) (sviestą būtinai išimkite ir nakčiai palikite kambario temperatūroje)
2 pakelių grietinėlės standiklio
100 g kokosų drožlių

Sulaistymui:
200 ml vandens
1 citrinos
2 v.š. cukraus

Papuošimui:
1 plytelės baltojo šokolado
1 plytelės juodojo šokolado
2 a.š. medaus

Pirmiausia paruošiu tešlą. Tam būtinai reiks mikserio! Kiaušinius sumaišau su cukrumi ir plaku geras 5 minutes. 
Įpilu vanilės esenciją ir aliejų ir dar paplaku.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais, suberiu į tešlą ir viską gerai, lėtai, kruopščiai išmaišau - tešla paruošta :)



Paruošiu torto skardą kepimui - į dugną įtiesiu kepimo popierių ir tik tada uždedu kraštus - biskvitas neprikepa, o šonai tinkamai pakyla :)


Supilu ketvirtadalį tešlos ir kepu apie 15 min :) p.s. galima kepti biskvitą per du kartus arba visą iš karto, bet man matyt patinka "pasiterlioti" ;)


Iškepęs biskvitas ir kita jo pusė:





Kol biskvitai kepa (tik svarbu neužsižiopsoti ir nesudeginti), paruošiu kremą :)
Pirmiausia išplaku grietinėlę kartu su standikliu ir dedu į šaldytuvą. 
Tada kambario temperatūros sviestą sumaišau su sutirštintu pienu. 
Abi mases sujungiu, supilu pusę kokoso drožlių ir išmaišau - kremas paruošas.


Paruošiu torto sulaistymą: išspaudžiu 1 citrinos sultis ir sumaišau su 200 ml virinto vandens ir 2 šaukštais cukraus. Skonis turi gautis rūgštokas, tad jei trūksta - dar išspaudžiu citrinos, o jei per rūgštu - pridedu cukraus. Man asmeniškai 1 citrinos yra per akis :)



Belieka tortuką surinkti:
Į tortinę įdedu 1 biskvitą (korėta, neapskrudusia puse į viršų), jį gausiai sulaistau ir užtepu apie  ketvirtadalį kremo.



Ir taip darbuojuosi su likusiais biskvitais bei kremu - pats viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Šiek tiek kremo pasilieku - jį naudosiu torto kraštams aptepti. Torto viršų apibarstau kokoso drožlėmis.



Visą šitą gėrį dedu į šaldytuvą ir dažnaisiai ten palieku nakčiai, kad gerai sustingtu, pailsėtų, persigertų ir t.t. 
Kitą dieną lieka jau visai nedaug darbelio:
Torto kraštus gražiai apipjaunu ir nuimu skardą, šonus aptepu kremu ir apibarstau likusiomis kokoso drožlėmis.

Belieka tortuką papuošti. Čia jau mano fantazija baigiasi net neprasidėjusi - kol kas visos bezė masės man mission impossible, todėl pasitenkinu tiesiog šokoladu :) p.s. papuošimus pasiruošiu torto kepimo dieną, t.y. iš vakaro :)

Baltą šokoladą ištirpdau garų vonelėje, įdedu 1 a.š. medaus, nukeliu nuo garų  ir išmaišau, kol masė tampa panaši į plasteliną. Palaukiu, kol atvės, susuku į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą.
Tą patį pakartoju su juoduoju šokoladu.
Poto atsignybu po mažą gabaliuką masės, pašildau ją delnuose, dedu tarp 2 maistinės plėvelės sluoksnių ir pakočioju.
Su formele išspaudžiu norimą figūrėlę (mano didžiausias pasiekimas širdelės, gėlytės ir lapeliai :D) ir dedu į šaldytuvą.

Na o tada kaip jau leidžia fantazija - papuošiame tortuką :)

Štai maniškis trečasis variantas :)



Čia antrasis ir tortuko pjūvis:




Pirmasis "blynas" :)



Pažanga šiokia tokia matosi :D O tai jau gerai :D

AČIŪ UŽ DĖMESĮ IR SKANAUS :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą