2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

Pyragėliai su mėsos ir daržovių įdaru

Vasara vasarėlė - kaip greitai lekia paskutinės jos dienos... Širdyje lengvas grauduliukas, tačiau tikiuosi ruduo bus ilgas, saulėtas ir gražus :)
Per tą karštą vasarą visai apleidau savo receptų "namus", tačiau tikiuosi susiimti ir grįžti į vėžias :)

Taigi pirmasis receptukas po atostogų - skanūs, trapūs, sotūs pyragėliai su vištiena ir daržovėmis, kurių jau pilni sodai ir daržai :)




12 vnt pyragėlių prireiks:

1 pakelio šaldytos bemielės tešlos (6 lapelių)
200 g vištienos krūtinėlės (aš šį kartą naudojau faršą - tinka ir jis)
1 morkos
1 svogūno
1/2 nedidelės šviežios cukinijos
krapų
druskos, pipirų
1 v.š. pomidorų padažo
1 kiaušinio
kmynų

Pirmiausia atšildome sluoksniuotą tešlą.
Per tą laiką paruošiame įdarą: vištieną susmulkiname mažais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Svogūną supjaustome mažais gabaliukais, morką sutarkuojame ir viską apkepiname kartu su vištiena.
Cukiniją taip pat susmulkiname, sudedame į keptuvę, pabarstome druskos ir pipirų, viską pakepiname porą minučių. 
Suberiame krapus, įdedame šaukštą pomidorų padažo ir viską išmaišome - įdaras paruoštas :)



Tešlos lapelius perpjauname per pusę - gauname 12 kvadratėlių.
Kiaušinį išplakame ir plakiniu patepame tešlos kraštelius - ji geriau sulips.
Dedame po 2 šaukštus įdaro, sulenkiame įstrižai ir gerai sulipdome kampus.


Pyragėlius - trikampėlius sudedame į skardą (nepamirštame kepimo popieriaus ;)), aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome kmynais.



Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.

Pyragėliai puikiai tinka vakarienei, užkandžiui gamtoje ir ypatingai skanu su garuojančiu sultinio puodeliu :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą