2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

Paprasti šernienos kepsniai

        Kadangi tėčiui pasisekė medžioklė, mano pareiga buvo paruošti skanius pietus šeimynai, taigi su mamos patarimais ir pagalba, manau visai pavyko šią užduotį įgyvendinti :)



Didelei šeimynai pamaitinti man prireikė:

800 g šernienos sprandinės
1 l vandens + 100 ml acto
druskos, pipirų, Santa Marija "Žvėrienos prieskonių)
2 v.š. sojos
sviesto kepimui (~50 g)

Šernieną supjausčiau į didokus kepsnelius. Vandenį ir actą sumaišiau ir užpyliau ant kepsniukų - palikau kelias valandas pamirkti, taip sumažėja aitrokas skonis ir kvapas (ačiū mamai už patarimą ;)).
Tada kepsnelius pabarsčiau druska, pipirais bei žvėrienos prieskoniais ir apšlaksčiau soja, dar palikau šiek tiek pasimarinuoti.
Didelėje keptuvėje išlydžiau nemažą gabaliuką sviesto ir sudėjau kepsnelius. Mėsą apkepiau iš abiejų pusių, maždaug po 10 min. Kai kepsniukai gražiai apskrudo ir išsiskyrė nemažai sulčių iš mėsos, aš  į keptuvę dar įpyliau apie 100 ml virinto vandens, keptuvę uždengiau dangčiu ir patroškinau kepsniukus ant mažos ugnies dar 40 min.
Mėsytė gavosi minkšta ir stipraus skonio :)
Prie jos idealiai derėjo bulvės keptos orkaitėje.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą