2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Cukinijų ir sūrio blynai

Šiemet pas mamą puikiai užderėjo cukinijos, tad šie blynai puikus būdas apmažinti jų atsargas ;) Paprasti cukinijų blynai man nėra itin skanu, o maniškiai išsiskiria tuo, kad aš įdedu sūrio - jis suteikia puikaus pikantiško skonio ir traškumo šiems blynams :) 



2 apsivalgyti reikės:

pusė nedidelės cukinijos 
100 g fermentinio sūrio
1 morkos
1 kiaušinio
100 ml vandens
6 v.š. miltų (su kaupu)
druskaos pipirų

Išdorotą cukiniją, morką ir sūrį sutarkuojam stambia "burokine" tarka. Pabarstome druskos ir pipirų, mušam kiaušinį ir išmaišome. Supilame vandenį ir dar kartą išmaišome, tada dedam miltus ir galų gale užmaišome blynų tešlą. Ji gaunasi tiršta, štai tokia:


Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po kaupiną šauštą blynų masės, su šaukštu šiek tiek paformuojame ir kepame iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrunda :)



Šį kartą blynus valgėme su grietine, bet dažnai padarau specialų padažiuką.

Padažas: lygiomis dalimis sumaišau grietinę su majozu, įtarkuoju (smulkiai) 1 raugintą agurkėlį, įdedu krapų ir jei pagal skonį reikia - dar pasūdau :) vyras mėgsta aštrumą, tai jam atskirai į padažą įtarkuoju česnako skiltelę.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą