Šį receptuką nusižiūrėjau viename žurnale ir nusprendžiau pabandyti išsikepti :) Pastebėjau, kad kuo toliau, tuo labaiu man pradeda patikti nesaldūs pyragai, vis norisi išmėginti naujus receptus.
Ši tarta man labai patiko, tik kitą kartą vietoje keptų vištienos blauzdelių naudočiau keptą krūtinėlę - manau skonis nuo to tik pagerėtų :)
Jums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
50 g krakmolo
140 g šalto sviesto
drukos
30g permezano
1 kiaušinio
2 v.š. šalto vandens
Įdarui:
250 g keptos vištienos
10 vyšninių pomidoriukų
150g brokolio žiedynėlių
4 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
4 v.š. permezano
200 g plakamosios grietinėlės
drukos
Miltus, krakmolą, druską sumaišome, ant viršaus mažais gabaliukais supjaustome sviestą ir viską triname šakute, kol gausis trupiniai. Sudedame smulkiai tarkuotą permezaną, įmušame kiaušinį, supilame 2 v.š. šalto vandens ir užminkome tešlą (jei tešla nesusiminko - įpilkite dar šiek tiek vandens).
Iš tešlos iškočiojame skritulį, dedam į apvalią kepimo formą ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Pagrindą kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Brokolio žiedynus verdame sūdytame vandenyje 6 min, poto perliejame šaltu vandeniu.
Į iškeptą pagrindą sudedame susmulkintą vištieną, brokolius, per pusę perpjautus pomidoriukus.
Kiaušinius, 2 trynius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę su žiupsneliu druskos išplakame ir supilame ant įdaro.
Tartą vėl pašauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 min :)
Skanaus :)
O į silikoninę formą tiktų kepti?
AtsakytiPanaikintiNiekada nesu kepusi silikoninėje formoje, bet manau tiktų ;)
PanaikintiAčiū, bandysiu. Nes visko turiu iš savo daržo
Panaikinti