2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Tarta su vištiena ir brokoliais

Šį receptuką nusižiūrėjau viename žurnale ir nusprendžiau pabandyti išsikepti :) Pastebėjau, kad kuo toliau, tuo labaiu man pradeda patikti nesaldūs pyragai, vis norisi išmėginti naujus receptus. 
Ši tarta man labai patiko, tik kitą kartą vietoje keptų vištienos blauzdelių naudočiau keptą krūtinėlę - manau skonis nuo to tik pagerėtų :)




Jums reikės:

Tešlai:
200 g miltų
50 g krakmolo
140 g šalto sviesto
drukos
30g permezano
1 kiaušinio
2 v.š. šalto vandens

Įdarui:
250 g keptos vištienos
10 vyšninių pomidoriukų
150g brokolio žiedynėlių
4 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
4 v.š. permezano
200 g plakamosios grietinėlės
drukos

Miltus, krakmolą, druską sumaišome, ant viršaus mažais gabaliukais supjaustome sviestą ir viską triname šakute, kol gausis trupiniai. Sudedame smulkiai tarkuotą permezaną, įmušame kiaušinį, supilame 2 v.š. šalto vandens ir užminkome tešlą (jei tešla nesusiminko - įpilkite dar šiek tiek vandens).
Iš tešlos iškočiojame skritulį, dedam į apvalią kepimo formą ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Pagrindą kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Brokolio žiedynus verdame sūdytame vandenyje 6 min, poto perliejame šaltu vandeniu.
Į iškeptą pagrindą sudedame susmulkintą vištieną, brokolius, per pusę perpjautus pomidoriukus.



Kiaušinius, 2 trynius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę su žiupsneliu druskos išplakame ir supilame ant įdaro.



Tartą vėl pašauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 min :)



Skanaus :)



3 komentarai:

  1. O į silikoninę formą tiktų kepti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekada nesu kepusi silikoninėje formoje, bet manau tiktų ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū, bandysiu. Nes visko turiu iš savo daržo

      Panaikinti