Receptas kažkada nusižiūrėtas delfi naujienų portale. Truputį improvizacijos ir gavosi visai liuks patiekalas :) Skanūs ir sotūs pietūs - garantuoti :)
Reikės:
Vištienos blauzdelių - mano atveju 10 vnt
plonai pjaustytos rūkytos šoninės - 2 pakeliai, ~200 g
vyšninių pomidoriukų ~20 vnt
gera sauja džiovintų slyvų
druskos, pipirų, mėsos prieskonių, provanso žolelių
aliejaus
Pirmiausia prieskoniais apibarstau blauzdeles, gerai ištrinu. Tada kiekvieną blauzdelę apvynioju šoninės juostelėmis, užtenka 2 vnt. Blauzdeles dedu į skardą. Pomidoriukus perpjaunu per pusę, slyvas nuplikau verdančiu vandeniu ir viską suberiu ant vištienos. Dar pabarstau truputį pipirų, provanso žolelių ir viską apšlakstau aliejumi.
Kepu 180 laipsnių orkaitėje neuždengusi ~1 valandą. Mėsytė gaunasi minkšta, šoninė apskrudusi ir traški, pomidorai įgauna saldumo, o slyvos suteikia patiekalui pikantiškumo :)
Garnyrą galima rinktis pagal skonį, mūsų šeima nėra super duper sveikuoliai, tad šį kartą buvo bulvių skiltelės (iškepiau orkaitėje atskiroje skardelėje kartu su blauzdelėmis).
Salotos: špinatai, agurkas, mėlynas svogūnas, džiovinti pomidorai, druska, pipirai, aliejus nuo pomidorų ir citrinos sultys.
Apsivalgymas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą