2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Žuvies užkepėlė

Dar vienas nesudėtingas patiekalas su žuvimi, kurį galėčiau pavadinti dietiniu ir labai lengvu :)
Puikiai tinka vakarienei :)



Produktai (2 porcijos):
2 žuvies file gabaliukai
3 bulvės
1/2 svogūno
1 morka
1 pomidoras
saujelė žirnelių (aš naudojau šaldytus)
alyvuogių aliejaus
sviesto
druksos, pipirų, džiovinto baziliko
citrinos
gabalėlis sūrio

Pirmiausia supjaustome gabalėliais žuvies file, pabarstome druska ir pipirais bei apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame pasimarinuoti.
Bulves ir morkas nuskutame, supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną ir pomidorą susmulkiname riekelėmis.
Imame folijos lapelį, šiek tiek patepame sviestu, sudedame bulvių griežinėlius, ant viršaus sudedame žuvies gabalėlius, tada svogūną, morką, pomidorą, žirnelius.
Viską apibarstome druska, pipirais ir baziliku bei šiek tiek apšlakstome alyvuogių aliejumi.


Folijos kraštelius užlenkiame ir sandariai užspaudžiame.
Kepame 30 min 180 laispnių orkaitėje, tada atidengiame foliją, užberiame tarkuotą sūrį ir dar apie 10 min pakepame.

Aš valgau patiekalą be jokių pagardų, o mano vyras mėgsta pasigardinti majonezu ar kečupu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą