Kai atsibosta maltinukai iš bet kokios mėsos - aš gaminu juos iš lašišos :) Skonis visai kitas, tačiau tikrai skanu - puikiai tinka lengviems pietums.
Maltinukams reikės:
500 g lašišos faršo
2 kiaušinių
8 v.š. džiūvesėlių
2 v.š. citrinos sulčių
druskos, citrininių pipirų
Į lašišos faršą mušame 1 kiaušinį ir dedame 4 šaukštus džiūvesėlių, pabarstome druska bei pipirais, supilame citrinos sultis ir viską gerai išminkome.
Antrą kiaušinį išplakame, o likusius džiūvesėlius paskleidžiame lėkštėje.
Vandeniu suvilgome rankas ir iš faršo suformuojame maltinukus. Kiekvieną jų pamirkome kiaušinio plakinyje, pavoliojame džiūvesėliuose.
Maltinukus kepame įkaitintoje keptuvėje, aliejuje - iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekti galima su bet kokiu garnyru - tinka, ryžiai, grikiai, bulves ar makaronai :) Taip pat puikiai tinka majonezo ir kečupo padažas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą