2013 m. sausio 14 d., pirmadienis

Kiaulienos kepsnys su grybų padažu

Jei paklaustumėte mano vyro, koks jo mėgstamiausias patiekalas, tai jis nė nemirktelėjęs išpyškintų: kiaulienos kepsnys su grybų padažu, burokėlių salotomis ir bulvių koše! Va taip va ;)
Taigi šiandien pasistengiau dalinai patenkinti savo vyrelį ir paruošiau kiaulienos kepsnių su grybų padažu. be burokėlių ir be bulvių košės ;)



Taigi 2 porcijos reikės:

2 kiaulienos sprandinės gabalėlių (po 200-250 g)
saujos grybų (aš naudojau voveraites)
1 nedidelio svogūno
4 šaukštų grietinės
druskos, pipirų

Taigi pradedam:

Kiaulienos sprandinę išmušam kuo ploniau, pabarstome druska ir pipirais.
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, gerai įkaitiname ir apkepiname kepsnius apie 3 min iš kiekvienos pusės.
Imame kepimo skardą, ištepame aliejumi, dedam kepsnius ir pašauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepam 20 min, apverčiam kepsnius ir pakepam dar 15 min.

Kol kepsniai kepa pasiruošiame padažą:
pasūdytame vandenyje 15 min apverdame grybus, sukošiame, susmulkiname.
Susmulkiname svogūną, apkepiname su šiek tiek aliejaus, suberiame grybus, pabarstome druska ir pipirais, sudedam grietinę ir maišydami palaukiame, kol padažas užvirs.

Garnyras: orkaitėje keptos bulvių puselės bei pekino kopūsto ir morkų su majonezu salotos.

Skanių pietų ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą