2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Vištienos blauzdelės arba "kai užsuka svečiai"

Labai mėgstu sulaukti svečių, paplepėti, pabendrauti, pasivaišinti, tačiau tikrai nemėgstu ilgai kuistis virtuvėje, taigi turiu labai paprastą, tačiau jau kone firminį tapusį savo patiekalą, kurį pagaminti yra lengva ir greita, o rezultatas niekada nenuvilia :)



4 valgytojams prireiks:

8 vištienos blauzdelių
12 nedidukių bulvių
druskos, pipirų, jūsų mėgstamų mėsos prieskonių
(šį kartą naudojau Santa Marija "Mėsos prieskoniai su žolelėmis ir česnaku" bei "Viduržiemio jūros prieskonių mišinys")
2 šaukštai majonezo
gabaliukas sviesto

Salotas pagaminau iš to, ką užtikau šaldytuve ir kadangi jos puikiai tiko prie vištienos - dalinuosi receptu:

Iceberg salotos
pusė ilgavaisio agurko
2 pomidorai
2 riekės ananaso (tinka ir koncervuoti)
Užpilas:
6 šaukštai aliejaus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 a.š. grūdėtų garstyčių
1 a.š. medaus

Sumaišome druską, pipirus ir po 2 šaukštus abiejų prieskonių - mišiniu ištriname blauzdeles, dedam majonezą ir dar viską gerai išmaišome (jei turite laiko paliekate pasimarinuoti, jeigu jo nėra - nieko baisaus)
Nuskustose bulvėse padarom įpjovas, pabarstome druska.
Atsikerpame kepimo rankovės (ji būtina!) ir per vidurį sudedame vištienos blauzdeles, o iš šonų bulves.
Sviestą supjaustome riekelėmis ar gabaliukais ir uždedam ant bulvių.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Salotoms visus ingridientus susmulkiname, užpilo produktus sumaišome (būtinai paragaukite ir pagal savo skonį pridėkite, ko trūksta), pilame ant daržovių ir išmaišome.

Minkštos sultingos blauzdelės, skanutėlės bulvės bei gaivios salotos - laaaaa faaaaaa :D