2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

Vištienos ir avinžirnių troškinys


        Kada gi daugiau, jei ne žiemą, norisi valgyti šiltus, sočius ir kvapnius troškinius? Šį kartą man labai patiko panaudoti avinžirnius, nes jie mano meilė nr. 1 paskutiniu metu :) Ar juos taip pat myli mano šeimos vyrai - na nežinau.. Bet aš gaminu, o jiems belieka valgyti ir pageidautina su šypsena :D Tai jie ir valgo :D

Susisukau labai greitai - max 35/40 min :)

Troškiniu reikės:

400 g vištienos
1 skardinės avinžirnių
1 skardinės trintų pomidorų
1 mėlynojo svogūno



Pirmiausia keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinau susmulkintos vištienos gabalėlius. Kai šie apskrudo - šalia subėriau pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir dar kartą viską pakepinau, vis pamaišydama. 
Avinžirnius perploviau po šaltu tekančiu vandeniu ir suverčiau į keptuvę, taip pat supyliau trintus pomidorus. Užbarsčiau druskos, pipirų, salžiosios maltos paprikos ir česnakų miltelių. Išmaišiau, uždengiau keptuvę dangčiu ir viską patroškinau ant silpnos ugnies apie 20 min.

Patiekiau su virtomis ir apkeptomis bulvėmis. Manau skanu būtų ir su ryžiais :)

Sotus, sveikas ir labai maistingas patiekalas! Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą