Riešutų sviesto nesu nei karto valgiusi (bent jau neatsimenu) - kažkaip niekada nebuvo poreikio ar noro jam. Tačiau šį kartą taip jau viskas sutapo - jo reikėjo mano 21 dienos mitybos iššūkiui ir kaip tik močiutė atvežė didžiausią maišą negliaudytų žemės riešutų! Taigi pirmiausia reikėjo juos visus išlunkštenti - buvo, ką veikti :D
Receptas nusižiūrėtas iš knygos "Valgau be sąžinės graužimo :)
Reikia ~300 g žemės riešutų ir gero maisto trintuvo :) Aš naudojau panašų į tokį:
Riešutus paskrudinau sausoje keptuvėje, palikau, kad šiek tiek atvėstų, tada dėjau į trintuvą ir tryniau tryniau tryniau - gan ilgai ;) Pirmiausia ruešutai pavirto į miltus. tada teko vis nugramdyti juos žemun nuo sienelės ( kokius 3 kartus) ir galų gale jie pavirto į tyrę, o dar paplakus į tirštą sviestą :)
Smagu pasigaminti pačiai ir žinoti, kad tai natūralus produktas, be jokių priedų ar cukraus :) Aš jo deduosi į rytinę košę arba gardinu varškę, vyrui ir vaikams užtepu ant paskrudinto batono ir dar užpjaustau banano ant viršaus :) Skanu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą