2017 m. vasario 21 d., antradienis

Šernienos troškinys raudoname vyne


           Šitą receptą nusižiūrėjau prieš daug daug metų vienoje kulinarinėje laidoje, tik ten gamino jautieną, o aš turėjau atsišildžiusi gražu gabalaitį šernienos, taigi nusprendžiau, kad ir ji puikiai tiks :) Pagaminti neužtrunka, nes didžiumą laiko viskas troškinasi orkaitėje, taigi lieka laisvo laiko, kas man labai patinka :D


Sotūs pietūs išeis ir dar liks rytdienai iš tiek produktų:

~800 g šernienos
2 morkos
2 svogūnai 
10 skiltelių česnako
~400/500 ml sauso raudono vyno
druskos, pipirų, lauro lapelių

Pirmiausia mėsą supjaustau stambokais gabalėliais ir užpilu vandeniu. Palieku pamirkti pusdienį - tokiu būdu žveriena praranda dalį savo specifinio kvapo. Išmirkusią mėsą nusausinu, pabarstau druska ir pipirais ir su šlakeliu aliejaus trumpai apkepinu keptuvėje. Iškepusią mėsą dedu į kepimo indą - puodą. Į tą patį puodą keliauja stambiai supjaustytos morkos, svogūnų pusžiedžiai ir nesmulkintos česnakų skiltelės. Ant viršaus užbarstau druskos ir pipirų, įmetu porą lauro lapelių ir užpilu vynu. Vyno reikia pilti tiek, kad per pirštą apsemtų mėsą su daržovėmis, taigi jo kiekis priklauso nuo kepimo indo - kadangi aš naudojau kepimo puodą, tai man sočiai užteko 400 ml (o likęs puikiai derėjo prie patiekalo :D)


Uždengiam kepimo indą dangčiu arba folija ir kepam visą šitą gėrį orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 1 h 20 min :) 

Mėsa puikiai išsitroškina, tampa minkšta ir puikaus skonio. Man prie šito patiekalo labai dera bulvių košė - apsivalgymas! O salotas rinkomės žalias, šviežias ir traškias: blanširuotas brokolis, pomidoras, romaninės salotos, užpilui standartas - citrina+aliejus :)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą