2017 m. vasario 20 d., pirmadienis

Kalakutienos krūtinėlės vyniotinis su įdaru

        
        Kai vakarienei norisi kažko įdomesnio ir šventiškesnio - puiki išeitis - mėsytės viniotinis :) Įdaras šiuo atveju gana standartinis - fermentinis sūris ir špinatai :) Nieko mandro, bet tikrai skanu :) 


Taigi tokiam nemažai vyniotiniui (kad liktų ir antrai dienai) reikės:

~800 g kalakuto krūtinėlės gabalo
2 saujų špinatų
4 skiltelių česnako
gabalėlio fermentinio sūrio
1 v.š. majonezo
druskos, pipirų, mėsos prieskonių



Didžiausias darbas yra tinkamai supjaustyti mėsos gabalą - kadangi maniškis šmotas buvo gan storas, tai pjoviau mėsa ne per pusę, o į tris dalis - padarau didelę išklotinę :) Šiek tiek išmušiau mėsą plaktuku, o labiausiai išploninau kraštus, kad būtų lengviau susukti ir sutvirtinti. Mėsą išprieskoniavau iš abiejų pusių.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinam susmulkintą česnaką ir sudėjau špinatus - pakepinau, kol lapai sukrito. Atvėsinau ir sumaišiau su tarkuotu siūriu bei majonezu. Įdaru padengiau visą mėsos išklotinę, tik nedėjau prie pat kraštų. Na ir atsargiai suvyniojau - užlenkdama galus, o kraštelį sutvirtinau dantų krapštukais.
Vyniotinio virštų aptepiau aliejumi ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje ~50 min. Po pusvalandžio kepimo kelis kartus aplaisčiau vyniotinį išsiskyrusiomis sultimis :)



Valgėm su traškiom ir labai gardžiom salotom: romaninės salotos, špinatai, tarkuota morka, kepintos saulėgražos, smulkinti graikiniai riešutai, viskas užpilta aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstyta druska ir pipiriukais :)

Skanaus!  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą