2017 m. sausio 24 d., antradienis

Morkų tortas


          Artėjant Dovydo 5-ajam mėnesio jubiliejui, ieškojau kokio nematyto neragauto torto recepto ir radau jį! VMG žurnale puikavosi labai graži foto, o ir pavadinimas patraukė akį - "Morkų tortas" :) Jei jau morkų, tai čia bais sveika ir galima valgyti be sąžinės graužimo :D 
         Tortukas puikiai pavyko, labai labai skanus biskvitas - su morkomis, gausus graikinių riešutų, kurie suteikia traškumo :) Iškepti tikrai lengva, taigi pradedam ;)


18 cm formos tortukui reikės:

Biskvitams:
4 kiaušinių
150g cukraus
120 ml aliejaus
250 ml tarkuotų morkų
100 g smulkintų graikinių riešutų
180 g miltų
1 a.š. cinamono
2 šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:
200 g kambario temperatūros sviesto
300 g Philadelphios sūrio
50 g cukraus pudros

Pertepimui:
150 g (4 valgomi šaukštai) abrikosų džemo


Taigi pradedu nuo biskvitų: pirmiausia smulkiai smulkiai (oj kaip teko paplušėti) sutarkuoju 2 dideles morkas ir susimalu graikinius riešutus iki rupių "miltų". Tada užmaišau tešlą - kiaušinius išplaku iki purios masės su cukrumi, po truputį įpilu aliejų ir dar paplaku. Sudedu morkų tarkius ir išmaišau. Miltus sumaišau su kepimo milteliais, graikiniais riešutais, cinamonu. Birią masę suberiu į skystąją ir tolygiai išmaišau. Kepu 2 biskvitus per 2 formas - 180 laipsnių temp apie 35 min (mediniu pagaliuku patikrinu, ar biskvito vidurys sausas).  Palieku atvėsti, atvėsusius perpjaunu per pusę - viso gaunu 4 biskvitus :)

Kol biskvitai vėsta sumaišau kremą - minkštą sviestą išplaku su cukraus pudra, sudedu sūrį ir viską išmaišau iki vientisos masės.



Belieka tortuką surinkti - į tortinės dugną dedu biskvitą, įkrečiu šaukštą abrikosų džemo - tolygiai paskirstau, dedu kelis šaukštus kremo - vėl tolygiai paskirstau, tada vėl biskvitas ir taip iki pat viršaus :) Kelis šaukšus kremo pasilieku, jį sudedu į konditerinį švirkštą ir "papuošiu" torto viršų. Kad būtų šventiškiau pabarstau spalvotų pabarstukų :) Mano akiai puošnumo per akis :D

Na ir tada tortukas keliauja į šaldytuvą bent parai :) Tortukas toks gana lengvas, nėra labai drėgnas, kas mėgstate drėgnus tortus galima biskvitus šiek tiek sulaistyti tarkim apelsinų sultimis, bet man to visai netrūko :)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą