2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Keksiukai su bananais ir šokoladu


           Niekada keksiukų man nebus per daug! Jau kaip man patinka šitie maži pyragiukai - torčiukai :) Norisi gaminti pagal vis naujus receptus ir nėra kada kartoti išbandytų, nes dar tiek daug receptų laukia :) Iškepti nesudėtinga ir neužtrunka, o va pasimėgauti mažu keksiuku su kava - tikras malonumas :) Taigi šį kartą kepu sakyčiau klasikinius keksiukus su bananais ir šokoladu :) 




12 vnt keksiukų reikės:

120 ml aliejaus
120 ml cukraus
2 kiaušinių
2 didelių bananų
400 ml miltų (extra)
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
žiupsnelio druskos
100 g juodojo šokolado

Atkreipiu dėmesį, kad produktai nurodyti ml, o ne g ;) Taigi viskam pamatuoti užtenks stiklinės su ml žymomis :)

O gaminimas dažniausiai būna labai panašus visų keksiukų - pirma sumaišom šlapius ingridientus, o tada sausus ir viską sujungiam :)

Taigi išplaku kiaušinius iki lengvų putų, supilu aliejų ir dar paplaku. Atskirame dubenyje sutrinu bananus ir įmaišau į kiaušinių ir aliejaus plakinį.
Toliau dubenyje susidraugauja - miltai+kepimo milteliai+soda+druska+smulkiai sukapotas šokoladas  :) 
Na ir tada birūs produktai keliauja pas šlapiuosius - čia jau maišyti reikia lėtai, ramiai - nepermaišyti, tiesiog tolygiai sujungti abi mases :)

Po kupiną šaukštą tešlos dedu į kekiukų formeles ir kepu šitą skanumą apie 20-25 min 180 laipsnių orkaitėje :) Sulaukiu, kol atvės, fotografuoju, o tada jau mėgaujuosi :) Vienu, dviem, o kartais ir trim iš karto :D

Skanaus ! ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą