2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Varškės tortas su mangų putėsiais


       Dovyduko 3 mėnesių tortas :) Nelaužau pažado ir kas mėnesį išbandau naujus kepinius :) Šį receptą nusižiūrėjau "Žmonės" žurnale, o juo pasidalino Liucina -  "Liu Patty" kepyklėlės įkūrėja :) Skonis - dieviškas ir daugiau neturiu kaip apibūdinti :) Švelnus varškės skonis susijungia su gaiviu puriu mangų putėsiu - mmmm.... :)


Reikalingi produktai (tortinė 24 cm):

Pagrindui:

1 pakelis sausainių (180 g)
50 g tirpinto sviesto

Varškės sluoksniui:

600 g kreminės varškės
4 kiaušinių
300 ml grietinėlės
3/4 stiklinės cukraus
3,5 šaukštų miltų

Mangų sluoksniui:

2 prinokusių mango vaisių
12 a.š. želatinos (be kaupo)
300 ml grietinėlės
1/2 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių



Nuveikti yra ką, taigi kimbu į darbą :)
Pirmiausia ruošiu pagrindą - orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Kol ji kaista, dubenyje sumaišau sutrupintus sausainius su tirpintu sviestu. Gautą masę dedu į torto formą ir suformuoju pagrindą - kraštų nereikia. Kepu 10 min ir palieku atvėsti.

Imuosi varškės :) Pastaba: originaliame recepte naudojamas sūris (tarkim Philadelphia), aš savajam torčiukui naudojau kepinių varškę (Farm Milk 6 %). Į didelį dubenį sudedu varškę, kiaušinius, cukrų ir miltus - viską išmaišau. Tada supilu grietinėlę ir trumpai paplaku - masė gaunasi labai skysta. Jau pergyvenau, kad "iškepsiu sriubą", bet viskas gavosi puikiai :)  Varškės masę pilu ant iškepusio ir atvėsusio pagrindo ir kepu 160 laipsnių orkaitėje  apie 45 min., palieku atvėsti išjungtoje orkaitėje.

Na ir daugiausia nerimo kėlęs mangų sluoksnis (o visgi be reikalo) :) Pirmiausia į priekaistuvį supilu želatiną ir užpilu vandeniu tiki kad vos apsemtų - palieku išbrinkti. Per tą laiką išdoroju mangus ir su trintuvu - blenderiu juos sutrinu iki vientisos masės. Tada vėl grįžtu prie želatinos - ant silpnos ugnies maišydama kaitinu, kol ištirpsta ir palieku atvėsti iki kambario temperatūros. Dabar eilė grietinėlei - ją išplaku su cukrumi iki standumo. O tada jau sujungiu visas 3 mases - grietinėlė + mangų piurė + želatina, nepamirštu šaukšto citrinos sulčių - viską gerai išmaišau ir supilu ant ataušusio varškės sluoksnio. Tortukas keliauja į šaldytuvą galutinai sustingti :) 


Tortų puošti aš nemoku ir tiesa sakanat nemėgtu - man gražiausia minimalios vaisių ar kremo dekoracijos, taigi ir šį kartą "papuošimas" simple - koncervuoti persikai + mėlynosios vynuogės + kelios spanguolės :)

Labai labai skanu - lengvas kaip debesėlis pojūtis glosto gomurį nuo pirmojo kasnelio :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą