2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Trinta moliūgų ir grybų sriuba

      
         Jei dar nesunaudojote visų moliūgų Helloween'ui - ši sriuba puiki proga pribaigti likučius :) Moliūgų sriuba manau dažnas patiekalas kiekvienoje šeimoje ir kiekviena šeimininkė turi savo patikrintą receptą, taigi šį kartą moliūgienė pagal mane :) 
Moliūgas turi gana saldų skonį, bet man tas saldumas neskanu nors tu ką, taigi ši sriuba labiau "daržovinė" ir kvepianti grybais :)




Katilui sriubos reikės:

3-4 bulvių
1 morkos
1 svogūno
2 didelių riekių moliūgo
saujos grybų (tinka apvirti šaldyti grybai, pievagrybiai)
druskos, pipirų, sultinio kubelio
gabalėlio sviesto
grietinės

Prie sriubos: saulėgražų ir moliūgų sėklos, kelios riekės grūdėto batono.




Pagaminti labai paprasta: užkaičiu vandenį ir pirmiausia į puodą keliauja susmulkintos bulvės, morkos ir svogūnas. Viską supjaustau gan stambiais gabalėliais - užima mažiau laiko, o jei norite sriubą išvirti kuo greičiau - susmulkinkite daržoves kuo smulkiau ;) nuo užvirimo paverdu apie 10 min.
Toliau suverčiu moliūgo gabalus ir grybus, kai užverda beriu druskos, pipirų ir dedu sultinio kubelį, moliūgienę dar paverdu 10 min :)
Nupilu kelis samčius vandens - sriubą mėgstu kuo tirštesnę ir su blenderiu gerai sutrinu, dedu sviesto gabalėlį ir išmaišau. Sriubą balinu grietine - gaunasi tokia švelni šilkinė tekstūra, sodrus skonis ir neapsakomas kvapas :)

Na ir ypatingas akcentas - į sriubą įberiu po šaukštą kepintų saulėgrąžų ir moliūgūų sėklų - labai skanu! O sūnaus pageidavimu paruošiu krutonų - sausoje keptuvėje paskrudinu grūdėto batono gabaliukų. Mūsų šeima ištikima "Urtės" gaminiams :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą