2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Džiūvesėliai Biscotti su riešutais ir šokoladu


       Kai atsibodo kepti bei valgyti pyragus, keksiukus, sausainius - akys užkliuvo už itališkų biscotti recepto - kaip mandrai skamba arba kitaip pagerintų džiūvesėlių kaip išsireiškė mano sesė :D Buvo labai smagu išbandyti naują receptą ir žiūrėti kas gausis :) O gavosi visai neblogai, ne per saldūs, sotūs - dabar kyla noras išbandyti vis kitus įdarus - įvairių džiovintų vaisių, riešutų, sėklų ir t.t. Variacijos galimos kuo įvairiausios :)

Manieji biscotti su lazdyno riešutais ir juoduoju šokoladu :)


Reikalingi produktai:

3 kiaušiniai
125 g cukraus
~280-300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
100 g lazdyno riešutų
100 g juodojo šokolado
žiupsnis druskos


Pirmiausia kiaušinius išplaku su cukrumi. Tada sumaišau miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską - abi mases sujungiu. Tešla turi gautis kieta, kad būtų galima formuoti rankomis, taigi pridėkite miltų, jei tešla labai limpa prie rankų :) Į tešlą suberiu nesmulkintus riešutus ir stambius šokolado gabalėlius - išmaišau dar kartą.

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Į skardą įtiesiu kepimo popierių, tešlą padalinu į 2 dalis ir suformuoju 2 pailgus kepaliukus. Juos kepu 20-30 min, kol truputį pakyla ir sukietėja. Tada kepaliukus ištraukiu, palieku apie pusvalanduką atvėsti. Orkaitėje temperatūrą sumažinu iki 150 laipsnių. Pravėsusius kepaliukus sujaustau apie 1 cm riekelėmis, suguldau ant to pačio kepimo popieriaus ir padžiovinu orkaitėje po 10 min iš kiekvienos pusės :) 

Gaunasi daug skanių, pagerintų džiūvesėlių :) Manau jų maišelis labai tiktų dovanų Kalėdoms :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą