2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Čili sriuba


        Aštri, soti, karšta - čili sriuba tinka pietums ar sočiai vakarienei, dažniau ją gaminam vėsiomis rudens ar žiemos dienomis, kai norisi sušilti ir kaip reikalas prisikirsti. 
Ir nors ruduo kol kas šiltas ir saulėtas, bet kai prinokę pomidorai net žemėn krenta - reikia kažkaip juos sunaudoti :)



Taigi dideliam puodui reikės:

400 g jautienos faršo
1 didelio svogūno
2 morkų
1 raudonos paprikos
2 čili pipiriukų
6 prinokusių pomidorų (kai šviežių nėra, tinka konservuoti)
1 skardinės raudonųjų pupelių aštriame padaže (pvz.: "Maxima Favorit")
1 l pomidorų sulčių
druskos, pipirų

Pirmiausia keptuvėje su šlakeliu aliejau apkepinu faršą ir atidedu į puodą, kuriame virsiu sriubą. Toje pačioje keptuvėje apkepinu susmulkintą svogūną bei tarkuotas morkas - viską vėl dedu į puodą prie faršo. Ten pat keliauja susmulkinta paprika bei čili pipiriukai. Užbarstau druskos ir pipirų. Viską užpilu pomidorų sultimis ir verdu iki užvirimo. 
Per tą laiką blanširuoju pomidorus - nulupu odeles ir sutrinu šakute. Kai sriuba užverda, suverčiu pomidorus bei pupeles (su visu skystimu) ir viską troškinu ant silpnos ugnies apie 20 min :) Palieku sriubą pastovėti bent 10 min.

Šalia čili sriubos patiekiu užkeptas batono riekeles  - sutarkuoju fermentinį sūrį, dedu majonezo, krapų (galima ir česnako), masę užtepu ant batono riekelių ir pašaunu į orkaitę, kol sūris išsilydo.

Labai skanu! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą