Rudeniškas, drėgnas, sotus, traškus - aguonų ir obuolių pyragas :)
Receptukas matytas, tačiau taip nė karto ir neišbandytas, o vakar užsinorėjau - nors mirk :)
Taigi truputį improvizacijos ir turim skanų, įdomų pyragą ;)
Reikalingi produktai:
4 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g minkšto sviesto
120 g miltų (naudojau extra)
4 obuoliai
150 g aguonų
pusės citrinos sulčių
žiupsnis druskos
Glajui:
1 baltas šokoladas
50 ml riebaus pieno
2 a.š. saldaus kondensuoto pieno
tarkuotos citrinos žievelės
Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, supilam trynius bei citrinos sultis ir maišom maišom, kol atsibosta, mikseris šiuo atveju paspartina procesą :)
Suberiam miltus - išmaišom, suberiam aguonas (sausas) - išmaišom, obuolius supjaustome plonomis riekelėmis - suberiam į tešlą ir vėl išmaišom. Maišyti sekasi labai sunkiai - tešla tiršta tirštutėlė.
Laikas baltymams - beriam žiupsnelį druskos ir mikseriu plakame iki baltų postandžių putų - atsargiai, lėtai baltymus įmaišome į tešlą.
Į kepimo skardą klojame kepimo popierių, pilame tešlą. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje, ~40 min. Paliekame atvėsti.
Šokoladą išlydome garų vonelėje, pilame pieną, dedame 2 šaukštelius kondensuoto pieno ir gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Pilame ant pyrago, viršų apibarstome citrinų žievele.
Nieko nelaukus skanaujame - toooobula :))))) Obuoliai suteikia pyragui drėgnumo, citrina rūgšelės, aguonos prideda nenusakomo traškumo, o šokolado saldumas glosto gomurį - niam :)
Keliaujam į svečius - šiuo gėriu reikia dalintis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą