2014 m. sausio 21 d., antradienis

Aguoninis pyragas

Šio pyrago receptuką buvau seniai nusižiūrėjusi, išsisaugojusi (berods iš Gabrielės blogo- ačiū jai ;)), o išbandžiau visai neseniai. Maišydama tešlą nerimavau ir tiesa sakant maniau, kad nieko nesigaus - sviesto labai mažai, pačios tešlos gavosi visai nedaug, iškepus vėl galvojau - matyt teks mesti lauk, nes ne pyragas gavosi, o blynas kažkoks, bet kaip aš klydau :D
Pyragas gavosi labai skanus, nerealiai aguoninis, purus, skalsus - kepsiu dar ne kartą :)
 
 
 
Nuo originalaus recepto nenukrypau, išskyrus šokoladinį papuošimą, taigi reikalingi produktai (atkreipkite dėmesį, kad dauguma ingridientų matuojami mililitrais, o ne gramais!)
 
100 ml aguonų,
130 ml pieno,
250 ml miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
2 v.š. minkšto sviesto (aš ėmiau su kaupu)
150 ml cukraus,
1 apelsino žievelė (nutarkuota)
1 a.š. migdolų esencijos
2 kiaušinių baltymai
100 g balto šokolado
~4 v.š. aliejaus
 
Pirmiausia pakaitiname pieną iki virimo ir užplikome aguonas.
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Sviestą išsukame su cukrumi, apelsino žievelėmis ir migdolų esencija - supilame praaušusį pieną su aguonomis, po truputį maišydami supilame miltus.
Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
 
Tortinę išklojame kepimo popieriumi (aš naudojau kekso formą su skyle viduryje ir ištepiau sviestu), supilame tešlą, kepame 180 laispnių orkaitėje apie 35 min (patikriname su mediniu pagaliuku, kad būtų sausas). Paliekame atvėsti.
 
Šokoladą išlydome garų vonelėje, supilame aliejų ir gerai išmaišome, apliejame pyragą. Kad būtų gražiau - ant viršaus užbėriau šiek tiek apelsino žievelių.
 
Prieš kepdama galvojau, kad kitą kartą visus ingridientus padvigubinsiu, bet to tikrai nereikia: nors pyragas plonas, tačiau skonis labai suderintas, nieko nereikia nei daugiau nei mažiau :)
 
Išbandykite :)
 
p.s. gaila neturiu pjūvio foto, tačiau pažadu, kad netolimoje ateityje tikrai bus ;)
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą