2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Pyragas "Angelo ašaros"

Šis pyragas mane patraukė savo pavadinimu, o dar kai perskaičiau, kad jame yra įdaras iš varškės - abejonių neliko - privalau iškepti :)
Pyragas - nuostabus! Trapi tešla, puri varškė ir dar lengva "pusnelė" ant viršaus :)
Tik deja mano "angelas" nebuvo itin liūdnas ir verkti nenorėjo - išspaudė vos kelias ašarėles :D



Receptuką radau šiame bloge, tad ačiū jo šeimininkei :) P.s. net pavydu, kiek daug ašarėlių išspaudė jos pyragas ;)

Taigi jums reikės:

Pyrago pagrindui:
1 puodelio miltų
1 kiaušinio
80 g sviesto
2 šaukštų cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
500 g varškės (geriau riebesnė)
0,5 puodelio cukraus
3 kiaušinių trynių
1 v. š. manų kruopų
100 g grietinės

Baltymo pusnelei:
3 kiaušinių baltymų
5 v. š. cukraus pudros

Pirmiausia gaminame pagrindą: 
miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi, ant viršaus supjaustome atšaldytą sviestą ir su šakute viską gerai ištriname.
Įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą.
Tešlos rutuliuką dedame į šaldytuvą, kad atvėstų.

Per tą laiką gaminame įdarą:
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi iki purios masės. 
Į varškę dedame išplaktus kiaušinius, manų kruopas ir grietinę ir viską gerai išmaišome.
Idealu, jei varškės masę dar patrintumėte blenderiu - kuo ji puresnė - tuo skaniau :)

Imame tešlą ir išklojame kepimo formos dugną užkeldami aukštyn kraštelius, suverčiame varškės įdarą ir    išlyginame tešlos kraštelius.
Pyragą kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje.

Kiaušinio baltymus išplakame su cukraus pudra ir uždedame ant pyrago. Kepame dar apie 15 min, kol "pusnelė" gražiai paruduoja.

Pyragą valgome tik ataušusį. Maždaug 2 val bėgyje "angelas" turėtų pravirkti :)

Štai maniškės kuklios ašarėlės:

Skanaus ir sėkmės virkdant savuosius "angelėlius" ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą