2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

"Ratatouille" (troškinys)

Mums su vyru labai patinka animacinis filmas "La troškinys". Gal dėl to, kad vyras kulinaras, o aš prijaučianti gaminimui. Žiūrėkome jį jau n kartų ir kiekvieną kartą juokiamės iki ašarų :D Iš šio filmo ir žaismingas patiekalo pavadinimas.

Nors įvariausi troškiniai yra mano vyro sritis - jis vienintelis moka juos pagaminti tokius sočius, tirštus, aromatingus ir iš ties puikaus skonio, tačiau aš bandau jam nenusileisti, taigi pagaminau jo firminį "ratatouille".

Aromatingam troškiniui prireiks:

400 g kiaulienos nugarinės
2 didelių bulvių
1 morkos
1 svogūno
1 paprikos
2 šaukštų kečupo
druskos, 5 pipirų mišinio, Provanso žolelių mišinio.

Pagaminti šį patiekalą užtrunka (man prireikia ~ 1 h), tačiau tikrai nėra sunku.

Pirmiausia gabalėliais supjaustome kiaulieną ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus (~10 min)
Kol mėsytė kepa, supjaustome pusžiedžiais svogūną, storom riekėm morką ir didokais gabalėliais papriką.
Daržoves suverčiam ant mėsos, pabarstome druska ir pipirais, išmaišome ir viską dar gerai apkepiname (~10 min).


Imame didelį puodą, suverčiame apkepintas daržoves su mėsa ir viską užpilame verdančiu vandeniu, kad šiek tiek apsemtų, įberiam druskos ir pipirų, palaukiame kol užvirs, sumažiname ugnį ir verdame apie 20 min.


Suberiame stambiais kubeliais pjaustytas bulves, įpilame dar šiek tiek vandens, kadangi jis nugaruoja ir vėl ant nedidelės ugnies troškiname apie 20 min.

Troškinys jau beveik paruoštas, tereikia įdėti kečupo, įberti provanso žolelių, išmaišyti ir palikti troškinį "pribręsti" 15 min (per tą laiką jis kaip tik atvės ir bus galima valgyti).

Jei mėgstate - galima užsibalinti grietine, tačiau ji gerokai sušvelnina skonį.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą