Kadangi pas mus rudens gėrybių dar pilni aruodai, o mažasis šeimos narys nepajėgus visko suvalgyti, tai mes su vyru jam mielai padedame :)
Labai mėgstame įvairias trintas sriubas, nes jos sočios, sveikos ir skanios. Šią savaitę karaliauja cukinija, taigi sriubą virėme iš šios daržovės.
Nemažam puodui sriubos reikės:
2 bulvių
1 morkos
1 svogūno
1 nedidelės cukinijos
druskos, pipirų, sultinio kubelio
gabalėlio sviesto
2 šaukštų grietinės
keletos riekių batono
Visas daržoves susmulkiname gana dideliais kubeliais/riekelėmis ir pirmiausia pasūdytame vandenyje verdame bulves, morką ir svogūną (~15 min nuo užvirimo).
Tada sudedame cukiniją (jos daugiausia, taigi ji ir suteikia pagrindinį skonį), pabarstome pipirų, dedame sultinio kubelį ir dar viską paverdame apie 10 min.
Imame trintuvą (mums šiam reikalui puikiai tarnauja sulčių plakiklis) ir sudedame visas daržoves bei įpilame šiek tiek skysčio, plakame ir žiūrime ar mus tenkina sriubos tirštumas. Jei per tiršta- dar įpilame skysčio, todėl svarbu pradžioje jo daug nepripilti).
Į sutrintą sriubą dedam gabalėlį sviesto, grietinę ir dar šiek tiek paplakame.
Batono riekeles supjaustome gabalėliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje.
Tiršta, švelnaus kreminio skonio sriuba. Skanaus :)
Labai skani ir parastai isverdama sriubyte :) Mes megstame astriau, tai idejau gabaleli imbiero sucukinijom :) labai labai super :)
AtsakytiPanaikinti