2018 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Šakšuka


      Ar jums būna taip, kad pamatote įdomų patinkanti receptą, jį išsisaugote, bet vis neprisiruošiate pagaminti? Tačiau, kai visgi pagaminate - vaaaaau - jis tampa jūsų favoritu? 
Man taip buvo su šakšuka :) Atrodė toks paprastas patiekaliukas - puikiai tinkantis tiek sotiems pusryčiams, greitiems pietums ar vakarienei ir kai jį pagaminau pirmą kartą, tai buvo kažkas tokio! Dabar gaminu dažnai, keičiu daržoves ir kažkaip kas kartą ji gaunasi vis kitokia :) 
Užtrunku apie 20 min :)



Šakšuka pagal mane - 2 asmenims:

4 kiaušiniai
2 sunokę pomidorai
0,5 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
1 poras
1 čili pipiriukas
fetos gabalėlis
druska, pipirai, persilado prieskoniai, baziliko lapeliai papuošimui

Pirmiausia didelėje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinu susmulkintą porą, tada sudedu nusunktas ir perplautas pupeles, susmulkintą pomidorą ir čili. 
Pabarstau druska ir pipirais, išmaišau ir viską pakepinu apie 10 min, kol pomidorai "susileidžia". 
Tada padarau troškinyje duobutę ir atsargiai įleidžiu kiaušinį. Apibarstau jį persilado prieskoniais. Tą patį darau su likusiais trim kaiušiniais.
Keptuvę uždengiu dangčiu ir pakepu apie 3-7 min. Svarbiausia, kad sutvirtėtų baltymas, o trynys - skonio reikalas. Aš kepu 5 min ir dar kelias minutes palieku pastovėti išjungus ugnį, tada man trynys tobuliausias - sutvirtėjęs, tik pats viduriukas čiut skystas :)
Eksperimentuokite ir atrasite, kaip skaniausia būtent jums :)

Ant iškepusios šakšukos užbarstau fetos ir kelis baziliko lapelius - čia jau vyšnia ant torto viršūnės :D



Šakšuką užkandam paskrudintais forminės duonos piršteliais ir kad jau būtų rojus žemėje - dar ir alyvuogių prisidedam į lėkštę :)

Tysta seilės vien rašant :D

Bandykit ir skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą