2018 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Vištienos maltinukai su pupelėmis


        Vištienos maltinukus mėgsta visa mūsų šeima - ypatingai jais džiaugiasi abu mūsų berniukai :) Šį kartą, kad būtų kažkas šiek tiek įdomesnio - įdėjau ir raudonųjų pupelių :) Ir skonis iš karto kitoks, o pupulės ir šiaip - labai sveika, naudinga ir maistinga :)


Maltinukams reikės:

500 g vištienos faršo (idealu susimalti patiems)
pusės skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
1 kiaušinio
2 v.š. maltų džiūvesėlių
druskos, pipirų, , česnako miltelių, krapų

Gamybą aprašyti net sąžinė neleidžia - turbūt nėra šiam pasaulyje žmogaus, kuris nemokėtų iškepti kotletų :D Na bet o gal? ;) 
Taigi į mėsą mušu kiaušinį, beriu prieskonius ir džiūvesėlius, išmaišau - išminkau, suberiu šaltu vandeniu perplautas pupeles, išmaišau, tada šiek tiek mėsą padaužau - viską labai gerai susijungia ir,  susišlapinusi rankas vandeniu, formuoju maltinukus. Kepu keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrunda. O tada, uždengusi keptuvę dangčiu, dar 15 min patroškinu, kad maltinukai taptų minkštučiai :)

Patiekti galima su mėgstamiausiu garnyru :)

Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą