Šias salotas pirmą kartą valgiau pas sesę - taip patiko, kad poto kokį mėnesį laiko kelis kartus per savaitę gaminau, kol atsivalgiau :) Labai labai skanu :)
Dideliam dubeniui reikės:
pusės gužės iceberg salotų
200 g rūkytos lašišos (naudoju salotos skirtus gabaliukus)
1 nedidelio raudono svogūno
padažui:
2 v.š. medaus
4 v.š. aliejaus
2 a.š. grūdėtų garstyčių
5-6 v.š. citrinos sulčių
Salotos sujaustom, lašišą susmulkinam, svogūną supjaustom kuo plonesniais pusžiedžiais.
Medų ištirpiname, pilame aliejų, dedame garstyčių, išpaudžiam citrinos sulčių - paragaujam! Per saldu - dar citrinos, rūgštoka - dar medučio.
Padažą pilam ant salotų, išmaišom ir VALGOM iš karto :)
p.s. galima dėti avokodo - bet man jo čia kažkaip netrūksta...
Iceberg salotos mėgsta subliukšti pastovėjusios, todėl padažą reikėtų pilti prieš pat patiekiant ant stalo :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą