2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Varškės spurgytės


Modesto geroji baba vis išverda anūkeliui naminės varškytės - kepam varškėtukus, pyragus, apkepus, valgom su uogom, o vieną vakarą mirtinai užsinorėjau varškės spurgų!





~30 mažų spurgyčių reikės:

~450 g varškės
3 kiaušinių
70 g cukraus
150 g extra miltų
1 a.š. kep miltelių (nubraukto)
žiupsnelio druskos
1/2 a.š. vanilės esencijos
cukraus pudros

Pirmiausia gerai ištryniau varškę, atskyriau kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išplakiau su cukrumi iki purios masės - įmaišiau į varškę. Baltymus taip pat išplakiau iki putų ir atsargiai įmaišiau į varškę, įlašinau vanilės.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir druską, subėriau į varškę ir užmaišiau tešlą.

Puode įkaitinau aliejų, vandeniu sušlapinusi rankas suformavau mažus rutuliukus ir kepiau spurgytes, kol šios gražiai apskrudo. Apibarsčiau cukraus pudra.

Žinoma galima būtų visus produktus greitai sumakaluoti, bet šiek tiek ilgiau "pažaidus" rezultatas tikrai geresnis - spurgytės gavosi purios, minkštutės su traškia plutele - apsivalgymas. Skaniausia, kol dar šiek tiek šiltos - mmmm... niam niam ;)










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą