Špinatus valgyti sveika, tik kaip juos įsiūlyti šeimynai - va čia tai klausimas?:) Taigi eksperimentavau su maža viltim, kad valgysiu ne aš viena :) Ir mano viltys pasiteisino! :) Valgė ir vyras ir mažasis :)
Stebuklų būna :)
Taigi žaliems blynams reikės:
1 kiaušinio
300 ml pieno
200 g miltų
1/2 a.š. sodos
100 g. sūrio
2 saujų špinatų (~100 g)
druskos, pipirų, itališkų žolelių mišinio
1 a.š. sultinio (labai skanus ir sveikas - http://www.assorti.lt/marigold-tirpus-sveicariskas-darzoviu-sultinys-zalia-dezute-neto-mase-500g)
krapų
Kiaušinį išplakame su pienu, įberiame druskos ir pipirų, sultinio miltelius, prieskonines žoleles.
Miltus sumaišome su soda, beriame į skystą masę ir išmaišome.
Sūrį sutarkuojame, beriame į tešlą, sudedame susmulkintus špinatų lapus, užmaišome tešlą, gaunasi vidutinio tirštumo.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame 1 kaupiną šaukštą tešlos. Blynus kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda :)
Skaniausia su grietine :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą