2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Česnakiniai kiaulienos kepsniai

Kiaulė kiaulė kiaulė - norisi rėkti :D Yra tokia daina, čia ji puikiai tinka :D Nesuprantu kodėl aš, visai nemėgstanti kepsnių, o ypač kaiulienos, dedu į savo blogą jau kelintą būtent kepsnių receptą??? Čia vyras kaltas - vis bandau jam įsiteikti :)
 
Taigi šį kartą - aštrūs česnakiniai kiaulienos kepsniai iš sprandinės :)


 
Reikės (2 porcijos)
 
~400-500 g kiaulienos sprandinės
4 skiltelės česnako
druskos, pipirų, aštrių mėsos prieskonių, aliejaus.
 
Kiaulieną spjaustome gabaliukais, kievieną iš jų šiek tiek padaužome kočėlu ir su peiliu negiliai įpjauname kelias įpjovas - skersai ir išilgai, kad susidarytų rombų raštas.
Mėsytę pabarstome prieskoniais. Česnaką sukapojame, užberiame ant mėsos ir gerai paspaudžiame, kad gabaliukai sulįstų į įpjovas. Kepsnius apšlakstome aliejumi ir paliekame pasimarinuoti (aš palikau pernakt).
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame kepsnius iš abiejų pusių, po maždaug 10 min. Uždengiame keptuvę dančiu ir paliekame kepsnius, kad "subręstų". Kepsniai gaunasi tokie tvirti ir standūs, ar kaip čia išsireiškus :) Jei norite minkštesnės mėsos - tada patarčiau užpilti šiek tiek vandens ir patroškinti.
 
Prie šių kepsnių labai tinka greituoju būdu marinuoti svogūnai (šito būdo mane išmokė dar viena mano pažįstama mamytė Renata - ačiū jai).
Nedidelį svogūną (maniškis buvo apie 70 g) supjaustome plonais pusžiedžiais, beriame 2 arbatinius šaukštelius cukraus ir užpilame pusės citrinos sultimis. Tada svogūnus stipriai rankomis sumaigome, kol jie suminkštėja ir iš karto galima valgyti (jei baidotės aštraus svogūnų skonio - nuplikykite juos verdančiu vandeniu).
 
Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą