2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Žuvis su česnakiniu padažu

Mūsų šeima žuvį valgo gana retai, tačiau šie žuvies kepsneliai yra mėgstami ir karts nuo karto jų išsikepame. Patiekalą labiausiai paskanina sodrus, česnakinis padažas :)


Produktai:

800 g baltos žuvies (aš naudojau menkę)
1 kiaušinis
~200 ml vandens
6-8 v.š. miltų
druskos, pipirų, citrinos sulčių

Padažui:
4 skiltelės čenako
šlakelis alyvuogių aliejaus
100 ml balto sauso vyno
200 g grietinės
druskos
krapų

Žuvį supjaustome norimo dydžio gabalėliais, pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome citrinų sultimis ir paliekame pasimarinuoti.
Užmaišome tešlą: kiaušinį išplakame, supilame vandenį, beriame miltus bei druską ir viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis labai tiršta.

Kiekvieną žuvies gabaliuką pavilgome tešloje ir kepame keptuvėje su aliejumi ir abiejų pusių, kol tešla gražiai apskrunda.

Gaminame padažą: česnaką susmulkiname ir apkepiname alyvuogių aliejuje. Supilame vyną ir pakaitiname, kol šis nugaruoja. Tada supilame grietinę, įberiame druskos ir pakaitiname viską iki užvirimo, suberiame krapus ir išmaišome.

Valgome su mėgstamiausiu garnyru :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą